Jedan od petorice krijumčara droge iz BiH je hrvatski državljanin, u stanu mu pronašli eksploziv

Jedan od petorice krijumčara droge iz BiH je hrvatski državljanin, u stanu mu pronašli eksploziv

Foto: MUP (ilustracija)

JEDAN državljanin Hrvatske uhićen je u sklopu međunarodne akcije usmjerene na razbijanje mreže krijumčara drogom i oružjem tijekom koje je ranije privedeno pet osoba na području Austrije i Bosne i Hercegovine, potvrđeno je u petak iz Tužiteljstva BiH koje koordinira istragu.

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom u Sarajevu u sklopu akcije kodnog naziva "Postman" na graničom prijelazu kod Brčkog uhićen je muškarac koji uz hrvatsko ima i državljanstvo BiH.

Istodobno je temeljem zamolnice bosanskohercegovačkog pravosuđa policija u Hrvatskoj pretražila objekte koje koristi taj uhićenik.

Novac, granate i eksploziv

Tijekom pretrage pronađen je gotov novac u iznosu većem od pedeset tisuća eura, dvije ručne granate te 600 grama plastičnog eksploziva kao i pet detonatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Tužiteljstva BiH ističu kako se pronađeni eksploziv koristi za proizvodnju naprava koje se koriste pri počinjenu najtežih kaznenih djela a postoji i sumnja da pronađeni novac potječe od takvih kaznenih djela.

Stoga će uslijediti nastavak istrage kako bi se utvrdila točna veza s osobama kriminalne prošlosti s područja BiH, Hrvatske i Austrije.

Ranije ovog tjedna u BiH su u sklopu ove akcije uhićene tri osobe a u Austriji dvije. Kod njih je pronađen heroin te oružje i eksploziv a sumnjiči ih se za krijumčarenje oružja i droge na ilegalno tržište država Europske unije.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara