Jedan ubijen i 14 ranjenih u prvim zračnim udarima

JEDNA je osoba poginula, a više ih je ranjeno u prvim američkim zračnim napadima na Irak u kojima su gađane zgrade medija, carine i civilna predgrađa, priopćila je iračka vlada.

Prema podacima Međunarodnog Crvenog križa ranjeno je 14 osoba ranjeno.

"Jedan je irački civil ubijen, a više ih je ranjeno u napadima", rekao je ministar informiranja Mohamed Saed al Sahaf na konferenciji za novinare. On je kazao da je žrtva poginula u blizini granične postaje Rotba, u blizini jordanske granice.

Ubijen civil je jordanski vozač taksija, a poginuo je kada su američke rakete pogodile zgradu izvan Bagdada, gdje se taksist zaustavio kako bi obavio telefonski poziv, izvijestili su njegove kolege.

Vozači koji su se iz Iraka vraćali u Jordan kažu da se Ahmad al-Bath zaustavio kod telefonske govornice kada su pale američke rakete.

"Ubili su ga američki zrakoplovi koji su pogodili zgradu", izjavio je vozač kamiona dodavši da je jedan od suputnika stradalog taksista također ozlijeđen u tom napadu.

Prema njegovim riječima u napadu su gađane "prazne zgrade koje pripadaju televiziji i radio postajama te prazne zgrade iračke carine".

Al Sahaf je rekao da Irak nema raketa Scud, odbacivši tvrdnje američkih i kuvajtskih vojnih dužnosnika da je iračka vojska ispalila rakete Scud na Kuvajt.

"Čuo sam izvješća da smo ispalili Scud rakete na Kuvajt. Želim reći da nemamo Scud rakete a zašto su ispaljene, ne znam" , rekao je Shaf.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara