Jedanaestogodišnja Indonežanka se ubila zbog nesretne ljubavi

JEDANAESTOGODIŠNJA djevojčica iz Indonezije se ubila zbog, kako policija sumnja, nesretne ljubavi, nakon što ju je njen dečko ostavio zbog druge.

Učenica petog razreda Muslimanske škole u Bekasiju blizu Džakarte objesila se na plahtu u skromnoj kućici svojih roditelja, gdje ju je kasnije našao mlađi brat.

"Potvrđeno je da je počinila samoubojstvo, a indicije ukazuju da je motiv suicida bila nesretna ljubav", rekao je predstavnik policijske uprave za zapadnu Javu. U školskim knjigama nesretne djevojčice pronađene su ljubavne pjesme koje je pisala svom dečku.

Iako nije jasno tko je bio njen dečko, jer se u njenim pjesmama ne spominje njegovo ime, brat nesretne djevojčice kaže da se viđala s dečkom iz šestog razreda u njenoj školi. Roditelji mrtve djevojčice rekli su policiji da ne namjeravaju podizati optužbu kako bi se slučaj što brže i mirnije zaključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samoubojstvo najnovije u nizu dječjih samoubojstava u toj zemlji za koje se smatra da su najčešće motivirani siromaštvom, strahom i zlostavljanjem kod kuće i u školi.

Dječja samoubojstva počela su puniti naslovnice indonezijskih novina u svibnju 2005. nakon što se troje djece,od kojih je najmlađe imalo samo 5 godina, ubilo jedno za drugim u roku od pet tjedana potaknuvši psihologe diljem zemlje da apeliraju na roditelje i učitelje da posvete više pažnje svojoj djeci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara