Jedna poginula osoba i deseci ranjenih u jakom potresu na jugozapadu Grčke

POTRES jačine 6.5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici u 13.25 sati po lokalnom vremenu pogodio je područje jugozapadne Grčke. Taj potres jedan je od najjačih u modernoj Grčkoj povijesti, prenosi Athens News Agency.

Potres se osjetio i u grčkoj prijestolnici Ateni, koja je od epicentra udaljena 230 kilometara istočno. U potresu je poginula jedna osoba iz sela Kato Achayia, nakon što se urušio krov. U istom selu ozlijeđeno je i nekoliko desetaka osoba, dok je nekoliko prometnica u toj regiji blokirano zbog rupa na kolniku i kamenja koje je napadalo na cestu.

"Potres je bio plitak, oko 10-ak kilometara u dubinu s epicentrom blizu grada Andravida, koji je nekih 30 kilometara udaljen od lučkog grada Patrasa na jugoistoku zemlje", kazao je Gerasimos Papadopoulos, predsjednik Grčke komisije za procjenu rizika od potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres je trajao između 20 i 25 sekundi, prema izjavama očevidaca, a nakon njega u 15.55 sati po lokalnom vremenu uslijedio je i snažan popratni potres jačine 4,7 stupnja po Richteru. Diljem Grčke započela je mobilizacija civilne obrane i vatrogasnih brigada, koji bi trebali pomoći unesrećenima na područjima pogođenim potresom.

B.V.
Foto: greekhotel.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara