Jedva izbjegnut frontalni sudar dva vlaka kod Jastrebarskog

U SUBOTU je oko 20:10 kod Jastrebarskog zamalo izbjegnut frontalni sudar dva vlaka, doznaje Index. Naime, nagibni vlak koji prometuje na relaciji Split - Zagreb, u Karlovcu je, prema svemu sudeći, skrenuo na krivi kolosijek, te se zamalo sudario s vlakom koji je dolazio iz suprotnog smjera.

"Vlakovi koji su putovali jedan prema drugome su se zaustavili na 50-tak metara udaljenosti. Putnici nagibnog vlaka su vidjeli kako im se približavaju dva svjetla drugog vlaka." - kazao je u razgovoru za Index M.P., čija je supruga putovala nagibnim vlakom prema Zagrebu.

Putnici nagibnog vlaka su nakon toga premješteni u drugi vlak, da bi u Zagreb stigli s dva sata zakašnjenja.

Da je kod Jastrebarskog zamalo izbjegnuta tragedija, potvrdila nam je i Ida Erceg, glasnogovornica Hrvatskih željeznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraga je još uvijek u tijeku, u ponedjeljak ujutro će na teren izaći djelatnici unutarnje kontrole, koja reagira na svaki izvanredni događaj. Znam da je došlo do pogreške, ali imam informaciju da su vlakovi išli sporo i da su se zaustavili na nekoj udaljenosti. Više informacije bit će poznato sutra." - kazala je Erceg u razgovoru za Index.hr.

No, očevici tvrde da se nagibni vlak kretao velikom brzinom.

"Vlak je išao punim gasom i kad je strojovođa odjednom počeo kočiti, nije bilo nimalo ugodno. Vlak je bio pun putnika, bilo je i puno djece, možete zamisliti kako im je bilo." - kazao nam je M.P.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara