Joci Amsterdamu pritvor zbog Pukanićevog ubojstva produžen za 30 dana

Tekst: P.V.
Foto: Blic

POSEBNI odjel Okružnog suda u Beogradu predložio je da se Sretenu Jociću, osumnjičenom za organizaciju ubojstva Ive Pukanića, pritvor produži za mjesec dana, a Vrhovni sud prihvatio je taj prijedlog.

Vrhovni sud je procijenio kako je Jocu Amsterdama nužno i dalje držati u pritvoru zato što postoji mogućnost od njegovog bijega iz Srbije ukoliko ga se pusti na slobodu, kao i da bi mogao utjecati na svjedočenje okrivljenog Bojana Gudurića koji je i dalje u bijegu, te još nije saslušan.

Sud je također uzeo u obzir kako je Jocić već ranije u inozemstvu osuđivan za kaznena djela pa je realna mogućnost da bi nastavio s protuzakonitim radnjama ukoliko mu se ukine pritvor, navodi se u sudskom priopćenju. Dodatni razlog za produljenje pritvora jest i činjenica da se Jocić sumnjiči za kazneno djelo koje se kažnjava s više od 10 godina zatvora, a počinjeno je u posebno teškim okolnostima: ubojstvo Ive Pukanića izvršilo je više sudionika, unaprijed je planirano u okviru dobro organizirane grupe, a praćeno je najvišim stupnjem nasilja.

Podsjećamo da je Jocić od ranije osumnjičen i da je naručio ubojstvo Gorana Marjanovića u Beogradu 1995. godine, a u tom je predmetu pušten da se brani sa slobode. Jocić je početkom rujna u Beogradu saslušan pred hrvatskim istražnim organima i rekao da nema nikakve veze s Pukanićevim ubojstvom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara