Jocić na ispitivanju u Beogradu negirao umiješanost u ubojstvo Pukanića

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

SRETEN JOCIĆ zvani Joca Amsterdam danas je pred hrvatskim tužiteljem tvrdio kako nema nikakve veze sa ubojstvom glavnog urednika i vlasnika Nacionala Ive Pukanića.

"Jocić je u neposrednom kontaktu sa hrvatskim tužiteljem imao priliku uvjeriti ga kako sa ubojstvom Pukanića nema nikakve veze. Da je toga svjestan i hrvatski tužitelj govori i činjenica da je saslušan u svojstvu svjedoka", rekao je nakon razgovora Jocićev odvjetnik Milan Delibašić, prenose srpski mediji.

"Kategorički negirao sve navode o umiješanosti u ubojstvo"

Čovjeka za kojega se smatra da stoji iza postavljanja bombe u centru Zagreba danas su u prostorijama beogradskog Okružnog zatvora saslušali istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu te hrvatski specijalni tužitelj. Na saslušanju su bili i odvjetnici četvorice okrivljenih pred hrvatskim sudom.

Jocić je saslušan kao svjedok, a njegov branitelj nije želio otkriti ništa više osim toga da je svjedok kategorički negirao sve navode o umiješanosti u ubojstvo. Podsjetimo, Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franić ubijeni su 23. listopada prošle godine u eksploziji bombe u centru Zagreba. Sreten Jocić u Beogradu je uhićen 27. travnja 2009. godine pod sumnjom da je organizirao grupu koja je ubila Pukanića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara