Joras na nekoliko sati zatvorio granični prijelaz Sečovje

KONTROVERZNI slovenski poduzetnik i političar Jožko Joras u subotu je na nekoliko sati zatvorio granični prijelaz Sečovje (koji vodi na hrvatski prijelaz Plovanija) kako bi prosvjedovao jer je u petak morao platiti tisuću kuna kazne zbog carinskog prekršaja na hrvatskoj strani.

Kako je javila slovenska agencija STA, Joras je najavio konferenciju za novinare na kojoj će ponoviti svoja stajališta kojima negira hrvatski suverenitet u zaseocima južno od Dragonje i pozvati slovenske vlasti da u vezi s time "ispune svoje dužnosti prema građanima". Joras je rekao da će u nedjelju ponovno nastaviti svoj prosvjed zatvaranjem graničnog prijelaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Joras je u petak u pratnji nekoliko televizijskih ekipa izazvao incident na prijelazu Plovanija, pokušavajući unijeti građevinski materijal bez plaćanja carine zbog čega je kažnjen s 1000 kuna.

Joras - kojega u slovenskim medijima zovu "borcem za slovensku južnu granicu" - najavljuje da će se kandidirati za člana parlamenta na listi Slovenske pučke stranke (SLS) na ovogodišnjim parlamentarnim izborima. Prije 4 godine Joras se na listi iste stranke kandidirao za predsjednika Slovenije. Uz SLS Jorasu je potporu u njegovu najnovijem sporu s hrvatskim vlastima dala i Jelinčičeva Nacionalna stranka (SNS).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara