JORAS ZA SLOVENSKI RADIO O CILJU PROSVJEDA

Kontroverzni Jožko Joras koji je danas na kratko zatvorio granični prijelaz Sečovje izjavio je za slovenski radio kako je cilj njegova prosvjeda bio priključenje naselja u kojemu živi Sloveniji.

Joras je rekao kako je današnji prosvjed prekinuo kad mu je obećano da će ga u ponedjeljak primiti slovenski ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc.

"Naš cilj je da postanemo dio Slovenije", izjavio je Joras tijekom protesta za slovenski radio dodajući kako se nada da će mu to u ponedjeljak potvrditi i slovenski ministar unutarnjih poslova.

Joras živi u Mlinima u općini Buje, u blizini graničnog prijelaza sa Slovenijom i već nekoliko godina, obično uz izbore, državne blagdane i slične prigode daje izjave kako ne priznaje hrvatski suverenitet u naseljima južno od Dragonje niti "kontrolne točke" koje su 1991. postavili hrvatski policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Joras će ove godine na parlamentarnim izborima nastupiti na listi Slovenske pučke stranke (SLS). Riječ je o stranci koja je donedavno bila članica koalicije premijera Antona Ropa, ali je nakon izlaska u svibnju na izborima za Europski parlament zabilježila vrlo loše rezultate. Joras je član tzv. narodnjačkog krila SLS-a, frakcije koja uoči svakih izbora jača u svim strankama bez obzira na ideološko opredjeljenje.

Uz politiku i proučavanje slovenske povijesti Joras se bavi i uzgojem konja, ugostiteljstvom i agroturizmom, a predstavnik je i jedne njemačke tvrtke za prodaju jedrilica.

Ovih dana osvježio je i svoju internet-stranicu joskojoras.com prilozima u kojima tvrdi da je Hrvatska do državnog teritorija između Dragonje i Mirne došla na protupravan način i dogovorom komunističkih moćnika Kardelja i Bakarića.

(Hina) xfl ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara