Još dvoje umrlih od pričje gripe u Vijetnamu

TESTOVI provedeni na dvjema sestrama koje su prošloga tjedna umrle u Vijetnamu pokazali su da su podlegle ptičjoj gripi, čime je od te bolesti u toj zemlji dosad umrlo osmero ljudi, doznaje se u srijedu iz bolničkih izvora. Dvije sestre umrle su u četvrtak i bile su pozitivne na virus H5N1, koji je već skrivio smrt šestero ljudi, rekao je direktor vijetnamskog Instituta za higijenu i epidemiologiju.

Na virus je pozitivno bilo još dvoje ljudi. Jedna osoba još je na liječenju, a druga je ozdravila i izašla iz bolnice.

Vrlo zarazna ptičja gripa proširila se već na deset azijskih zemalja, uključujući Kinu.

Ne bi li spriječila pojavu bolesti, Australija je uništila već nekoliko tona peradarskih proizvoda koji su zrakoplovima pristigli iz Azije, a uvedene su i stroge kontrole pošte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kineske vlasti naložile su u srijedu likvidaciju sve peradi na tri zabačene farme nakon što se ptičja gripa pojavila u blizini kineske granice s Vijetnamom.

Bolest je potvrđena u južnoj autonomnoj regiji Guangxi, no mjesni dužnosnici tvrde da je situacija pod kontrolom. Perad se likvidira i u okolici jedne farme u Hunanu, sjeverno od Guangxija, kao i u okolici 800 kilometara udaljenog grada Wuxuea, u središnjoj pokrajini Hubei.

Japanske vlasti zabranile su uvoz peradi iz Kine i Tajlanda.

(Hina) zt br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara