Josipović Gradskom poglavarstvu Zagreba: Riješite problem autobusnih stanica na Pantovčaku!

Tekst: B.R.
Foto: Goran Šebelić / Cropix

ONO ŠTO nije uspjelo zagrebačkom vijećniku Roku Šikiću, koji već godinama od Gradskog poglavarstva bezuspješno zahtijeva sanaciju neadekvatnih autobusnih stajališta u ulici Pantovčak, možda će konačno uspjeti Uredu predsjednika Ive Josipovića, koji se aktivno uključio u rješavanje ovog gradskog problema.

Naime, vijećnik Šikić u priopćenju danas poslanom medijima navodi kako od 2006. godine od Gradskog poglavarstva zahtijeva da se urede opasna autobusna ugibališta, koja u spomenutoj ulici dovode u opasnost putnike, posebno djecu, starije osobe i invalide koji nemaju dovoljno mjesta za izlazak i ulazak u vozila gradskog prijevoza. No njegov zahtjev, kako se tvrdi, godinama stoji u ladici Davora Jelavića iz Gradskog poglavarstva.


Šikić se potom za pomoć obratio direktno Uredu predsjednika Josipovića, zamolivši za pomoć u rješenju problema. Predsjednik se odazvao pozivu i iz svojeg ureda zatražio od Gradskog poglavarstva da riješi pitanje problematičnih autobusnih stanica sa zapadne strane ulice Pantovčak na potezu do Predsjedničke rezidencije.

Vijećnik Šikić je brzu reakciju iz Ureda predsjednika prokomentirao riječima kako vjeruje da će pogibeljne stanice napokon biti uređene, "jer je u predsjedniku Josipoviću pronašao podršku". "Birokratska neučinkovitost Gradskog poglavarstva je nevjerojatna. Stvari se ipak mijenjaju, nažalost, tek pod ovakvim pritiscima", zaključio je na kraju priopćenja Šikić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara