Josipović: HDZ zna s kim će imati posla, ne znam znači li to njihovo kolektivno uključenje u SDP

Tekst: I.M.
Foto: Damjan Tadić/Cropix

OVIH je dana SDP i više nego zadovoljan. HDZ je, naime, koliko god premijerka Jadranka Kosor tvrdila da je to njihova ideja, iznio SDP-ov prijedlog o tome da se u Ustav unese odredba o nezastarijevanju privatizacijskog kriminala.

> Kosor SDP-u ukrala ideju: Pretvorbeni kriminal ne ide u zastaru

To je bilo dovoljno da predsjednik SDP-a Zoran Milanović još jednom poruči kako je "SDP u svakom trenutku spreman preuzeti teret upravljanja Hrvatskom", a SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović samodopadno zaključi da je "HDZ znao s kim će imati posla", a postavio je i pitanje znači li ovaj potez "kolektivno uključenje HDZ-a u SDP".

I Milanović i Josipović su uvjereni u Josipovićevu pobjedu na predsjedničkim izborima, a predsjednik SDP-a to je samo nazvao "uvertirom za parlamentarne izbore".

U SDP-u se danas inače održava sjednica Glavnog odbora stranke. Očekuje se kako će članovi odbora poduprijeti Milanovićev prijedlog da se do predsjedničkih izbora zamrznu sve lokalne stranačke konvencije, kako bi se svi u stranci usredotočili na Josipovićevu predsjedničku utrku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara