Josipović: Nadam se da će u prekrajanju izbornih jedinica izbjeći izborni inženjering

Foto: Jadran Babić / Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović danas je u Splitu upozorio da treba biti oprezan sa prekrajanjem granica izbornih jedinica u trenucima uoči izbora.

Tvrdi da nije vidio HDZ-ov prijedlog koji je izazvao mnogo kritika oporbe, stručne javnosti, ali i koalicijskih partnera vladajuće stranke koji su prema njemu još uvijek rezervirani.

Popis birača je nevjerodostojan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će predlagatelji novog modela izbornih jedinica izbjeći zamku da rade izborni inženjering i da mijenjaju izborne jedinice na način koji nije principijelan i koji ne doprinosi pravednim izborima", istaknuo je Josipović, ali još jednom ponovio da nije vidio prijedlog novih izbornih jedinica.

Kritizirao je vladajuće zato što se u vremenu između izbora nije "pročistio" popis birača za koji kaže da je "očito nevjerodostojan". Smatra kako je prekrajanje izbornih jedinica u prvom redu političko, ali ga smatra i pravnim pitanjem. "Na kraju, ako bude pravno pitanje, onda imamo ustavni sud", rekao je Josipović ponovivši da je to u svakom slučaju "vrhunsko političko pitanje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara