Josipović: Ni ja nisam svima dobar Hrvat

Foto: Bernard Čović/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović u razgovoru za "60 minuta" BiH Federalne televizije komentirao je situaciju u BiH nakon izbora te rekao kako lideri velikih političkih strana razmišljaju o budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je rekao i kako je preuređenje BiH stvar njenih naroda i političara te da vjeruje da će Čović biti spreman s predstavnicima drugih naroda razgovarati o različitim modalitetima organizacije BiH. Pitali su ga i za komentar o hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, a Josipović je kazao kako mora istrpjeti napade onih koji kažu da nije dobar Hrvat. "On mora istrpjeti te napade, baš kao i ja, jer ni ja nisam svima dobar Hrvat", rekao je Josipović, prenosi Sarajevo-x.

"To će biti znak da smo spremni suočiti se s prošlošću, ali i za novi početak i punu normalizaciju odnosa između dvije zemlje, čime bismo značajno ubrzali rješavanje brojnih problema. Ukoliko bismo te probleme ostavili narednim generacijama, tad ne bismo bili dobri i uspješni političari", zaključio je Josipović komentiravši posjet Borisa Tadića Vukovaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara