Josipović u službenom posjetu Austriji: Hrvatska će 2012. pristupiti u EU

Josipović u službenom posjetu Austriji: Hrvatska će 2012. pristupiti u EU

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

PREDSJEDNIK Ivo Josipović nalazi se u jednodnevnom posjetu Austriji. Josipović je nakon prvog službenog posjeta Sloveniji posjetio austrijskog predsjednika Heinzea Fischera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski predsjednik je u razgovoru s Josipovićem naglasio da postoje dobri izgledi za Hrvatsku da se pregovori s EU-om dovrše ove godine te dodao da bi to otvorilo put prisutupanju 2012. godine. Naime, predsjednik Fischer je dao podršku Hrvatskoj po tom pitanju. "Austrijska pozicija je jasna, mi podržavamo taj pristup, to je dobro i za Hrvatsku, i za regiju, i za EU", rekao je Fischer. Josipović je na tome zahvalio austrijskom predsjedniku te su obojica zaključila da su odnosi zemalja prijateljski i stabilni.

Josipović je rekao da je Austrija Hrvatskoj važan gospodarski partner. Obojica predsjednika su izrazila želju da Srbija čim prije krene putem europskih integracija. Na pitanje je li za vrijeme posjeta Sloveniji razgovarao o deblokadi poglavlja vanjska sigurnosna i obrambena politika, Josipović je kazao kako je siguran da će "naši prijatelj u Sloveniji odblokirati to poglavlje jer za daljnju blokadu nema razloga".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara