Joško Kontić: Željezaru Split hitno riješiti

POTPREDSJEDNIK HSLS-a i saborski zastupnik te stranke Joško Kontić danas je Kaštelima poručio Vladi da prestane s odugovlačenjem rješavanja splitske Željezare koja skoro dva i pol mjeseca ne proizvodi jer im je struja isključena zbog duga od 7,5 milijuna kuna.

Kontić je kazao da "političko-pokroviteljska logika" ne smije ugroziti opstanak Željezare prije svega jer postoji ekonomska opravdanost za njezino postojanje i proizvodnju upravo sada kada se gradi autocesta Zagreb-Split koja će se nastaviti i do Dubrovnika. Ustvrdio je da se u Hrvatskoj godišnje troši 250 tisuća tona betonskog čelika, a Željezara Split proizvodi više od polovice te količine. Željezara Split najveći je hrvatski proizvođač betonskog čelika te, kazao je Kontić, mogući stečaj Željezare najviše odgovara talijanskim proizvođačima betonskog čelika i domaćim trgovačkim lobijima.

HSLS, dodao je, daje potporu Upravi Željezare u ostavci jer je ta uprava, ustvrdio je, uradila sve i ispunila sve uvjete koje su pred nju postavili Ministarstvo gospodarstva i Vlada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontić je apsurdnom ocijenio "Vladinu odluku da privatnom brodogradilištu Viktor Lenac u Rijeci odobri 40 milijna eura državnih jamstava, a s druge strane splitska Željezara ne može dobiti čak ni minimum od 50 milijuna kuna jamstava".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara