Jović: Od svih entiteta u BiH nijedan nije za Hrvate

Zastupnik u državnom Parlamentu BiH i istaknuti dužnosnik HDZ BiH Ivo Miro Jović izjavio je za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista od utorka kako nijedan od postojećih entiteta u BiH "nije za Hrvate".

"BiH već ima tri entiteta sa svim elementima državnosti, Federaciju BiH, Republiku Srpsku i Brčko Distrikt, ali nijedan nije za Hrvate", izjavio je Jović, kojega mediji u BiH spominju kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH umjesto nedavno smijenjenog Dragana Čovića.

Po Jovićevim riječima, "djelovanjem određenih svjetskih silnica hrvatski narod u BiH je obespravljen, s intencijom da od konstitutivnog naroda postane nacionalna manjina".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući odnose između BiH i Hrvatske, Jović je zamjerio Hrvatskoj što je, kako se izrazio, "jednostrano zaledila ugovor o posebnim odnosima s BiH" a Srbija, kako je dodao, afirmira posebne odnose s BiH. Ovim riječima Jović je aludirao na odluku bivše vlasti lijevoga centra u Hrvatskoj (predvođene SDP-om) kojom se eliminiraju posebni odnosi između Hrvatske i Federacije BiH, a koje je bio propisao Washingtonski ugovor iz 1994. godine.

(Hina) xpg ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara