Jozo Grgić strahuje za svoju sigurnost jer neki smatraju da je izdao Gotovinu

JOZO GRGIĆ, prijatelj obitelji Gotovina, strahuje za svoju sigurnost jer je u nekim hrvatskim medijima stavljen u "kontekst izdajice", odnosno osobe koja je pomogla uhićenju umirovljenog generala Ante Gotovine.

Podsjetimo, Jozo Grgić je početkom tjedna u hotelu Bitacora na otoku Tenerife zakupio dvije sobe. U jednoj je boravio on, a u drugoj umirovljeni general Ante Gotovina. U trenutku uhićenja Ante Gotovina, Grgić je sjedio za stolom s Gotovinom i večerao.

Budući da je Grgić, povratnik iz Australije poznatiji pod nadimkom Jablan, u nekim od hrvatskih medija proglašen osobom koja je izdala Gotovinu, odlučio je reagirati preko jednog od Gotovininih odvjetnika, Marina Ivanovića.

Ivanović je kazao kako nije osobno razgovarao s Grgićem, ali je "dobio informaciju o tome".

"Jozo Grgić obiteljski je prijatelj generala Gotovine i uz njega se ne mogu vezati nikakve negativne konotacije." - kazao je Ivanović.

Grgić se, inače, od uhićenja Ante Gotovine povukao u svoju sobu u hotelu Bitacora. Novinari Jutarnjeg lista pokušali su ga nazvati u sobu, ali bezuspješno.

U subotu kasno popodne pokucali su na vrata njegove sobe, iz koje su se čuli glasovi s televizije. Otvorio im je vrata, ali im je jasno dao do znanja da ne želi reći apsolutno ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno doznaje "Jutarnji", Grgić se 18. prosinca mora javiti lokalnoj policiji.

Vlada: Odmah odmrznuti Gotovininu imovinu

Hrvatska Vlada uputila je inicijativu da se odmah odmrzne mirovina generala Ante Gotovine i pravo raspolaganja svim nekretninama u njegovu vlasništvu.

Vlada je uputila inicijativu da se odmah odmrzne Gotovinina mirovina kojom će moći raspolagati njegova obitelj, potvrdio je u subotu navečer Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Vlada je svoju inicijativu uputila prema mjerodavnim državnim insitucijama na postupanje.

Gotovinina imovina blokirana je u ožujku ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara