Jugobanka od Metroholdinga potražuje gotovo 67 milijuna kuna

BEOGRADSKA Jugobanka u stečaju tužbom protiv Metroholdinga d.d. iz Zagreba, podignutom na Općinskom građanskom sudu, traži gotovo 67 milijuna kuna naknade tržišne vrijednosti za desetak nekretnina koje su im, prema njihovim tvrdnjama, oduzete 1993. godine, "protuzakonitom presudom" Trgovačkog suda.

Kako piše Večernji list, te su nekretnine istom presudom uknjižene kao vlasništvo Metroholdinga. Stoga Jugobanka u tužbi traži ili novac ili, ukoliko im se novac ne može isplatiti, traže da ih se uknjiži kao vlasnike skupih nekretnina koje se nalaze na području Zagreba te dvije nekretnine koje se nalaze u Sisku i u Glini.

Metroholding je presudom iz 1993. godine stekao pravo nad nekretninama Jugobanke, koja je prestala postojati kao pravna osoba jer se integrirala s Metroholdingom i nastavila postojati kao glavna filijala Zagreb. Riječ je o poslovnoj zgradi u Vlaškoj 121-123, kući i dvorištu u Ulici Račkog 9, poslovnom prostoru u Ilici 81, lokalima u Španskom i Sesvetama, poslovnim prostorima u Vončininoj 2, u Aveniji grada Vukovara i Prečkom te u Velikoj Gorici kao i  dva poslovna prostora u Sisku i Glini.

Jugobanka je za navedene nekretnine početkom 90-ih godina tražila 25 milijuna kuna naknade, no u studenom 2005. godine povisili su tužbeni zahtjev na 66,825.000 kuna jer su uračunali kamate za sve protekle godine.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara