Jurčić: Laska mi, ali ne želim biti premijer

Jurčić: Laska mi, ali ne želim biti premijer

LJUBO JURČIĆ, ekonomski strateg SDP-a, rekao je za Index da nije bilo razgovora između njega i predsjednika SDP-a Ivice Račana o tome da on bude kandidat za premijera, no da mu laskaju špekulacije u javnosti kako je on najbolji čovjek te stranke za premijersko mjesto.

Jurčić je rekao da ne želi biti premijer jer ima previše posla u ekonomiji.

"S jedne strane mi laska, ali u drugom trenutku mi stvara probleme, jer u toj političkoj tehnologiji ja baš nisam doma. Zapravo se krećem političkim prostorom, ali ne želim se uz biznis baviti politikom, makar je politika de facto sve. S druge strane, tada se promijeni i odnos ljudi prema meni, za koje nisam očekivao da će se promijeniti. Sad moram trošiti i malo dodatne energije i vremena, a veći mi je problem stvaranje okruženja oko sebe", nabrojao je Jurčić nedostatke politike.

"Politika je zapravo bitka za vlast, a ja sam zaposlen na fakultetu. Predajem to što sam danas pričao i želim se baviti time, jer ekonomska politika ne ide bez ekonomike i politike, a ja sam ekonomski dio ekonomske politike SDP-a, i tražim od politike da stvori uvjete da se provede moja ekonomska strategija, i to je moj izazov", rekao je SDP-ov ekonomski strateg.

Također je naglasio da trenutno nema govora o njegovoj kandidaturi za premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ne radi se o nikakvoj kandidaturi za premijera, moj dogovor s Račanom je da je radim ekonomsku strategiju sa članovima SDP-a i članovima svoga savjeta i to je moj zadatak. Predsjednik Račan i ostatak SDP-a vode političku infrastrukturu u koju će se ugraditi ta ekonomska strategija. I naravno, mi međusobno razgovaramo o prijedlozima ekonomske strategije, tj. kakvu političku infrastrukturu trebamo, a onda raspravljamo i o tome kakvu strategiju može podržati ta politička infrastruktura", izjavio je Jurčić o svojim kontaktima s Ivicom Račanom.

Potpredsjednica SDP-a Željka Antunović kazala je danas okupljenim novinara kako se nedavno telefonski čula s Ivicom Račanom, koji joj je rekao kako su mu smiješne govorancije oko njegovog mogućeg nasljednika.

"U špekulacije oko kandidata za premijera uključio se i naš predsjednik, Ivica Račan. On ocjenjuje da su ovakve najave jedan od načina da se pokuša odvratiti pozornost od onoga što SDP zaista smatra važnim, a to su naši programi. Na špekulacije se slasno nasmijao", rekla je Antunović.

A.B.
Foto: Sandro Lendler

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara