jurjević: sdp stoji iza zdravka mulića

SDP u cijelosti stoji iza financijskog stručnjaka Zdravka Mulića koji je na prijedlog ove stranke prije dva dana izabran za člana splitskog Poglavarstva zaduženog za financije, rečeno je na današnjoj stranačkoj konferenciji za novinare u Splitu.

Predsjednik splitskog SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević je, u povodu nekih medijskih napisa o sudskom postupku pokrenutom protiv Mulića prije desetak godina, ustvrdio da je Mulić bio žrtva političkog progona zbog pokušaja privatizacije poduzeća ´Bobis´ na način koji nije odgovarao određenim strukturama tadašnje HDZ-ovske vlasti.

Protiv njega, kao generalnog direktora poduzeća ´Bobis´, 1992. je bila podignuta optužnica po kojoj je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora za djelo zlouporabe položaja i ovlaštenja.

Zdravko Mulić novinarima je kazao kako je od 1992. desetak godina bio politički proganjan jer je njegovo viđenje privatizacije bilo drugačije nego tadašnjih moćnika iz vrha vlasti, te da sada, kada je izabran u Poglavarstvo, dijelovi tih istih struktura izvlačenjem tog slučaja žele kroz medije okaljati njegov ugled i ugled stranke SDP u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pojasnio je kako je poduzeće ´Bobis´ među prvima u zemlji 1992. krenulo u privatizaciju koju je, kako je kazao, pripremio sukladno zakonima na način da se privatizacija obavi dokapitalizacijom te bi vlasnici ´Bobisa´ postali njegovih, u to vrijeme, 550 uposlenika.

No, podizanje optužnice i njegovo uhićenje zaustavilo je tu privatizaciju, a ´Bobis´ je potom prodan poduzeću ´Agrokor´ Ivice Todorića, rekao je Mulić.

Mulić nikada nije pravomoćno osuđen. Unatoč, kako je rekao, njegovim nastojanjima, te intervencijama iz pravosudnih organa države, taj je predmet u Županijskom sudu stajao u ladici sve do zastare.

Sudionici ove konferencije za novinare, uglednici splitskog SDP-a gradonačelnik Slobodan Beroš, saborska zastupnica Vesna Podlipec, predsjednik Kluba vijećnika i predstojnik Državnog ureda u Splitu Veljan Radojković i drugi bili su jedinstveni u ocjeni da je Mulić zbog svog viđenja privatizacije bio politički proganjan i da mu SDP sada u cijelosti pruža zaštitu jer, kako je kazao gradonačelnik Beroš, riječ je o vrhunskom financijskom ekspertu i čestitom čovjeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara