Kajin: IDS i SDP potpisuju ugovor o koaliranju u 8. izbornoj jedinici

POTPREDSJEDNIK Istarskog demokratskog sabora (IDS) i saborski zastupnik Damir Kajin danas je u Rijeci na konferenciji za novinstvo najavio potpisivanje ugovora o zajedničkom izlasku IDS i SDP na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici (Istarska i dio Primorskogoranske županije).

Taj bi ugovor trebao biti potpisan 30. kolovoza.

Kajin je rekao da je IDS svjestan značaja SDP-a te izrazio nadu da je i SDP svjestan značaja IDS-a.

Dodao je da IDS u Istarskoj županiji na izborima za mjesne odbore u proteklih godinu dana nigdje nije dobio manje od 50 posto glasova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin je ustvrdio da se, ako lijeva opcija pobijedi na parlamentarnim izborima, "može očekivati zadržavanje stabilnosti u Hrvatskoj, nastavak decentralizacije i gospodarske obnove te međunarodne afirmacije Hrvatske".

"Dolazak na vlast desne opcije", rekao je Kajin, "značilo bi uvođenje monitoringa nad Hrvatskom".

Iznoseći gospodarske pokazatelje u Istarskoj županiji, Kajin je procijenio da u Hrvatskoj ne bi vanjski dug bio nikakav problem kad bi pokrivenost uvoza izvozom bila kao u Istri. Po njegovim riječima ona je u Istri 93 posto, dok u ostalim dijelovima Hrvatske izvoz pokriva samo 44 posto uvoza.

Također je kazao da je bruto društveni proizvod po stanovniku u Istri isti kao u Sloveniji te da je nezaposlenost u Istri oko 5 posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara