Kajin: Jesu li zločinci bili na čelu pokreta za hrvatsku nezavisnost

Foto: Goran Sebelić / CRopix

"OVO ŠTO radi Vlada, već je viđeno 90-te kada su srpski nacionalisti šetali uokolo sa moštima Cara Lazara i na taj način homogenizirali srpski narod, a taj recept danas želi hrvatskom narodu sa iskapanjima grobišta šest mjeseci do raspisivanja izbora ponuditi Vlada Jadranke Kosor, a sve kako bi 'Karamarko mogao spavati', a izjavio je da zbog jama ne može spavati", rekao je danas u Pazinu na konferenciji za tisak saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin, prenosi Regional Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kajin je ustvrdio kako je ovoj vlasti jedini adut za izbore "prekapanje grobišta". "Sanader je 2007. također dijelio naciju crno - crveno, ali je to radio nježnije, preko Thomsona, a ovi moraju zariti dublje, do kosti", ustvrdio je Kajin, dodavši kako se tu i dolazi do problema - "jer im je cilj izjednačiti antifašizam i fašizam".

Osvrćući se na najavljene progone Manolića, Boljkovca, Kajin je rekao: "Ljude koje prozivaju Manolić, Boljkovac..., stvarali su HDZ, doveli su na čelo HDZ-a poznatim Manolićevim manevrom Franju Tuđmana, a Manolić je u strukturi vlasti bio drugi ili treći čovjek onog režima, predsjednik Vlade, predsjednik Županijskog doma, šef svih obavještajnih službi što mu je davalo 'nadnaravnu' moć, bio je potpredsjednik HDZ-a, dok je Boljkovac bio ratni ministar policije. Danas, 2011. možemo si postaviti pitanje da li su zločinci, a Tuđman je sve znao, bili na čelu pokreta za hrvatsku neovisnost?", pita se Kajin i odgovara:

"Jučer Manolić, Boljkovac, Tuđman, Šušak, čijoj se politici prema BiH sudi u Haagu, Sanader trenutno u Salzburgu, osuđeni su potpredsjednik Vlade, ministri MUP-a, Glavaš... Mislim da se vlast, željna revanšizma, zaigrala i da nije svjesna u što se upušta", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara