Kajin: Nije vrijeme za samoproglašavanje lidera ljevice

POTPREDSJEDNIK IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdio da sada, nakon parlamentarnih izbora i onih za Skupštinu Osječkobaranjske županije, nije vrijeme za samoproglašavanje lidera na ljevici.

Kajin je rekao da sve političke stranke s ljevice moraju shvatiti da "prirodni neprijatelji sadašnjoj oporbi nisu stranke iz oporbe, već HDZ". Naveo je da HNS traži glasove u SDP-ovu korpusu birača jer zna da ih među HDZ-ovim biračima ne može dobiti, te je ustvrdio da je ta politika "samouništavajuća za oporbu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kajin je ocijenio da će Hrvatska postati punopravnom članicom Europske unije najvjerojatnije tek 2009. ili 2010. godine, a za to je odgovoran, rekao je, bivši HDZ svojom politikom i sadašnji HDZ koji je prije dolaska na vlast bio protiv ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Naglasio je da će IDS podržati tzv. "europske zakone" i da neće poricati dobre poteze Vlade, ali će osporavati loše. Dodao je kako HDZ neće biti "previše odgovoran" za mišljenje EU-a koje treba stići na proljeće, ni za rast ili blagi pad BDP-a te za rast ili pad zaposlenosti u 2004. godine, ali da će biti odgovoran ako Hrvatska ne uđe u EU 2007.

Kajin je istaknuo da HDZ mora pronaći posao "Viktoru Lencu" jer da će likvidacija biti neminovna ako sve padne na leđa stečajnog upraviteljate da je "Lenac" s 150 milijuna američkih dolara nepodmirenih obveza u stvari državna tvrtka te da mora imati tretman kao i ostala državna brodogradilišta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara