Kajin: Pjevač poput Thompsona u Njemačkoj bi završio u zatvoru

Kajin: Pjevač poput Thompsona u Njemačkoj bi završio u zatvoru

SABORSKI zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin ponovno se dotaknuo Marka Perkovića Thompsona i njegovih  koncerata oko kojih je poduzeo sve samo da se on ne održi u Umagu i pulskoj Areni, te je rekao kako je kod tog pjevača sve sporno.

Damir Kajin je na današnjoj novinskoj konferenciji u Rijeci za primjere naveo izvođenje pjesama "Jasenovac i Gradiška stara" i "Na ljutu ranu ljuta trava", napomenuvši da se radi o Pavelićevoj dosjetci kojom je najavio genocid nad Srbima. 

Nabrojao je i Thompsonovu ikonografiju, internetsku stranicu, publiku i znakovlje kao sporne. IDS-ov potpredsjednik kaže da bi u Njemačkoj pjevač koji bi pjevao o Auschwitzu i Dachauu, kao što Thompson pjeva o Jasenovcu i Staroj Gradišci, završio u zatvoru, a koncert koji bi počeo sa "Sieg heil" i na kojem bi se skandiralo "Ubij, ubij Židova" bio bi prekinut.

"Tko može kažnjavati ovakve pojave kada je pola Vlade na Thompsonovim koncertima?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin se tu nije zaustavio s usporedbama s Njemačkom, te je napomenuo kako bi ministar koji bi išao na takav koncert bio razriješen, a političku stranku koja bi organizirala ovakav koncert njemački Ustavni sud bi zabranio.

IDS-ovac se zapitao i tko uopće u našoj zemlji može kažnjavati ovakve pojave kada je pola vlade na Thompsonovim koncertima i suci svoj politički izraz traže na ovakvim koncertima. Napomenuo je da Thompsona šutnja jača, a toleriranje netolerantnih jača isključivost.

J.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara