Kako je Steve Jobs došao na ideju za iPad: Naživcirao ga je zaposlenik Microsofta

Kako je Steve Jobs došao na ideju za iPad: Naživcirao ga je zaposlenik Microsofta

Foto: AFP

ČINI se kako Apple duguje veliku zahvalnost Microsoftu, jer bez te konkurencije nikada ne bi bio napravljen iPad. Navodno je Microsoftov zaposlenik na jednoj večeri toliko naživcirao Jobsa da je on odlučio napraviti tablet.

Priča kaže da je Microsoftov zaposlenik desetak puta tijekom te večer došao do Jobsa i pričao mu o "revolucionarnom tabletu" koji će proizvesti tvrtka Billa Gatesa. "Bio sam toliko lud i rekao: Jebeš to, pokažimo mu kakav tablet može biti", kazao je Jobs nakon te večere, piše Daily Mail.

Prodano 39,8 milijuna iPada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Jobsa ljutnja natjerala da u travnju 2010. godine izbaci prvi iPad, a poslije i njegovu drugu generaciju. Prve i druge generacije iPada je zajedno prodano oko 39,8 milijuna komada. O pravom motivu za stvaranje iPada je u biografiji Stevea Jobsa pisao autor Walter Isaacson. Biografija je objavljena jučer.

Isaacson je 40-ak puta intervjuirao Jobsa tijekom njegove borbe s rakom, a razgovarao je i s obitelji i prijateljima utemeljitelja Applea. Jobs je umro 5. listopada u 56. godini nakon duge borbe protiv raka gušterače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara