Kako štedi HTV: Trojici šefova više od 100 tisuća kuna za osmodnevni put u LA i Las Vegas

Kako štedi HTV: Trojici šefova više od 100 tisuća kuna za osmodnevni put u LA i Las Vegas

Foto: Index

NA ATRAKTIVAN poslovni put u Los Angeles i Las Vegas odletjela su jučer tri zaposlenika HRT-a: šef tehnike Kazimir Bačić, rukovoditelj općih i zajedničkih poslova Dario Vladimir Josić te šef općih i zajedničkih poslova Damir Novinić.  Dok pojedine redakcije na Prisavlju nemaju papira u printerima, a na novinarima je stalni pritisak da štede i što manje izlaze na terene, trojac će u SAD-u imati VIP tretman, koji su osigurali preko američkog veleposlanstva u Hrvatskoj.

"Dopisništva su u katastrofalnom stanju"

Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc tvrdi da se radi o uobičajenom poslovnom, a nikako turističkom putovanju. "U LA-u će se pregovarati o novim filmovima, a u Las Vegasu je sajam tehnike na kojemu ćemo vidjeti kako se kreću cijene opreme za HRT-ova dopisništva, koja su u katastrofalnom stanju i što je novo na tržištu broadcast tehnologije", rekla nam je Lazanin Jelenc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipić ostao zbog bolesti

Na put je trebao i ravnatelj HTV-a Mislav Stipić, već je izvadio vizu, ali ga je spriječila upala sinusa. To ga je rastužilo. "Razumno je da se ide vidjeti što je novo u svijetu, pa ide desetak firmi iz Hrvatske. U LA-u ćemo razgovarati s predstavnicima dvaju velikih studija o otkupu filmova", rekao je Indexu Stipić.

Ravnatelju televizije nije neobično što na sajam idu tri zaposlenika HRT-a (a išla bi i četiri da ga nisu 'stisnuli' sinusi), u vrijeme kad se HRT-ovcima i javnosti uglavnom trubi o potrebi da se radikalno štedi.

Trošak: 96 tisuća kuna plus kreditne kartice

S televizije kažu da su dnevnice, noćenja i avionske karte platili 96 tisuća kuna, ali će svaki od trojice HRT-ovih "Amerikanaca" imati na raspolaganju i kreditnu karticu, kako im u obećanoj zemlji ničega ne bi uzmanjkalo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara