Kakvoća Jadranskog mora nije zadovoljavajuća na 17 lokacija

PO PODACIMA mjerenja tijekom svibnja sanitarna kakvoća Jadranskog mora nije zadovoljavajuća na 17 lokacija, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Ispitivanje obavljeno na 829 lokacije pokazalo je da kakvoća mora nije zadovoljavajuća na devet lokacija u Primorsko-goranskoj županiji, na šest lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te na dvije lokacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prema standardima Uredbe za mikrobiološke parametre, Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Programa za zaštitu okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP), na hrvatskom dijelu Jadrana ne postoji niti jedna tzv. ekološka "crna točka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo podsjeća da je Plavu zastavu, prestižno međunarodno priznanje za ekologiju i turizam, dobilo ove godine čak 56 plaža i 16 marina, što je više nego prošle godine kada je to priznanje dobilo 32 plaže i 15 marina.

Ministarstvo zaštite okoliša naglašava da pozitivan primjer predstavlja i riječka plaža Kantrida, gdje su ove godine zabilježeni zadovoljavajući rezultati kakvoće vode zahvaljujući instaliranju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

(Hina) pp/mp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara