Kalmeta najavio nastavak realizacije projekata vezanih uz Rijeku

Na današnjoj proslavi 14. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci i Primorskogoranskoj županiji potpredsjednik HDZa i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta je rekao da će se na tom području nastaviti svi projekti koji se financiraju iz državnog proračuna.

Ustvrdivši kako Rijeka neće biti marginalizirana, jer da je ona uz Zagreb najvažnije gospodarsko središte u Hrvatskoj, najavio je da će cjelokupna obnova u Hrvatskoj završiti za godinu dana.

Po njegovim riječima, sadašnja Vlada nije blokirana u radu kao prošla, koja nije mogla donijeti mnoge odluke zbog neslaganja među koalicijskim partnerima.

Govoreći o prijedlogu državnog proračuna za ovu godinu, istaknuo je da ja prošla Vlada potrošila u prošloj godini 6,5 milijardi kuna, a što se mora vraćati ove godine, te je zaključio da stanje u državnim financijama nije bilo onakvo kakvo bi trebalo biti u zemlji koja želi ući u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Član Predsjedništva stranke i potpredsjednik Sabora Darko Milinović, govoreći o svojem imenovanju na dužnost predsjednika Upravnog vijeća riječkoga KBC-a, rekao je kako riječkoj bolnici i zdravstvu "ne slijede nikakvi crni dani" i da nije došao kako bi provodio revanšizam niti da smijeni sadašnjeg ravnatelja Hermana Hallera. Smjena bi moglo biti na temelju zasluga ili sposobnosti odgovornih osoba.

Reagirajući na prozivanje u medijima jer se u Gospiću vezao lancima s Gospićanima godine 2000. prosvjedujući zbog privođenja skupine Gospićana zbog sumnje da su počinili ratni zločin, rekao je da bi taj čin i sada ponovio. Tako se, dodao je, kao intelektualac želio pridružiti Gospićanima koji su prosvjedovali zbog načina privođenja tih osoba jer je taj postupak ostavio psihičke posljedice na njihovoj djeci koja su to promatrala. Istaknuo je da su svi Gospićani koji su tada privedeni, njih 16, poslije pravomoćno oslobođeni krivnje. Milinović je osudio i paljenje srpskih kuća ističući kako se to ne smije činiti jer nam "ruši ugled u Europi", te zato što smo kršćani koji trebaju praštati.

Na proslavi su bili i ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i ostali uzvanici.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara