Kalmeta odlazi iz Vlade?

IZ SANADEROVE Vlade mogao bi otići i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, nakon što ga je bivši direktor Tankerske plovidbe optužio da je u vrijeme dok je bio gradonačelnik Zadra tražio novac za financiranje odbjeglog generala Ante Gotovine i njegove obitelji.

Bivši direktor Tankerske plovidbe, Stanko Banić, je prije nekoliko dana kazao je kako je njegova bivša tvrtka zbog pomaganja obitelji Ante Gotovina "mogla završiti na crnoj listi".

Iako je Kalmeta odbacio optužbe, Banić ih je u jučerašnjoj Slobodnoj Dalmaciji ponovio i zaprijetio Kalmeti svjedocima iz Hrvatske demokratske zajednice koji navodno znaju sve o Kalmetinom traženju novaca za financiranje Gotovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući Banićeve izjave izvor blizak Vladi za Novi list je kazao da su tvrdnje bivšeg direktora podmetanja. Neimenovani izvor nije odbacio mogućnost da Kalmeta doista ode iz Vlade i tako olakša poziciju Hrvatske pred 26. travnja, kada se hrvatsko izaslanstvo treba u Luxembourgu sastati s Carlom del Ponte i povjerenstvom Europske unije za procjenu suradnje s Haškim tribunalom.

Del Ponte je u više navrata iznijela tezu da Gotovina ima zaštitnike u samom vrhu hrvatskih vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara