Kandić: Svjedoci su uplašeni. Šešelj će na slobodu za mjesec dana

Ilustracija: AFP

LIDER radikala neće dobiti malu kaznu, ali on je već osam godina u pritvoru u Scheveningenu i bilo kakva kazna da bude, on će uskoro biti pušten na slobodu", izjavila je za Blic predsjednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić. Predviđa da će iz pritvora biti pušten vrlo brzo, za mjesec do dva, tako da bi se u Srbiji mogao pojaviti prije parlamentarnih izbora. Kandić je upozorila da haški proces Šešelju traje jako dugo i da je tijekom suđenja promijenjen veliki broj ljudi koji su sudjelovali u pripremanju i pisanju optužnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sudsko vijeće je podijeljeno, a kako vrijeme protječe sve je manje svjedoka koji iznose relevantne dokaze i podatke jer su zaplašeni", dodala je Kandić.

Šešelja se tereti za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. " Tu nema pobjede pravde jer je Tribunal na ovom primjeru pokazao koliko ta pravda postaje udaljena", upozorila je Kandić. Kaže da je toliko očigledno da šed radikala ima svoje mjesto u pripremi i organiziranju ubojstava, ali je isto tako očigledno da nedostaju dokazi i podaci, pa ostaje zaključiti, tvrdi, da se ovim suđenjem nitko ozbiljno ne bavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara