Kanibal iz Rotenburga ne osjeća se krivim

Kanibal iz Rotenburga ne osjeća se krivim
"KANIBAL iz Rotenburga", osuđen za ubojstvo nakon što je ubio i pojeo muškarca koji je navodno na to pristao, kazao danas da nema nikakav osjećaj krivnje, pet godina nakon zločina, pred sudom u Frankfurtu gdje mu se nanovo sudi od prošlog tjedna.

Armin Meiwes (44), već osuđen 2004. na osam i pol godina zatvora za zlodjelo počinjeno u ožujku 2001., u obnovljenom je postupku na zahtjev tužiteljstva istaknuo kako smatra da kanibalizam jest tabu u društvu ali nije zabranjen zakonom.

Po njegovom mišljenju, činjenica da netko želi biti pojeden može se usporediti s činjenicom da želi ostaviti tijelo znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Da nije bilo pristanka, bilo bi to ubojstvo, to je jasno", kazao je on drugog dana saslušanja, inzistirajući na činjenici da je njegov partner želio umrijeti.

Meiwes je u nekoliko navrata priznao da je kastrirao, ubio i raskomadao Bernda Juergena Brandesa, 43-godišnjeg berlinskog inženjera kojeg je upoznao preko Interneta.

Pojeo je ukupno 20 kilograma mesa svoje žrtve, zajedno s krumpirom, umakom od papra i vinom. Jedan dio je zamrznuo, a ostatak zakopao.

Tri suca sudskog vijeća u Frankfurtu moraju tijekom procesa, koji će kako se predviđa trajati do 9. ožujka, prosuditi je li Armin Meiwes kriv za ubojstvo usprkos navodnoj želji žrtve da bude ubijena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara