Kapetan Dragan ostaje u australskom zatvoru do 2012.?

Foto: AFP

DRAGAN VASILJKOVIĆ, ili Kapetan Dragan mogao bi iza rešetaka u australskom zatvoru ostati do 2012. godine. Naime, kako doznaju srpske Večernje novosti o njegovoj žalbi na australskom sudu neće se raspravljati sve do kolovoza ove godine, a ako sudac odluči njegov slučaj i saslušanje prebaciti na sudsko vijeće, ono bi se sastalo tek u studenom. Tako će Vasiljković, koji ima i australsko državljanstvo, odluku o izručenju u Hrvatsku doznati tek 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Vasiljković je uhićen 12. svibnja prošle godine nakon 43 dana potrage. Australski sud donio je odluku da Vasiljković bude izručen Hrvatskoj, no to treba potvrditi australski ministar unutarnjih poslova i to nakon što se sud očituje o Vasiljkovićevoj žalbi.

Njegova supruga Nada Lukić za Novosti je kazala kako je Kapetan Dragan tražio ventilator od uprave zatvora jer ljetne temperature dosežu i preko 40 stupnjeva. No, nije ga dobio. Lukić tvrdi kako mu ponekad ne dozvoljavaju da izađe iz ćelije te mu uskraćuju pravo na petminutni telefonski razgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara