Kapetan Dragan uhićen u ponoćnoj akciji federalne policije

Kapetan Dragan uhićen u ponoćnoj akciji federalne policije

AUSTRALSKI mediji objavili su nekoliko pojedinosti o uhićenju "zloglasnog zapovjednika srpskih paravojnih snaga" Dragana Vasiljkovića, poznatijeg pod nadimkom kapetan Dragan. 51-godišnji Srbin optužen za ratne zločine uhićen je 23:55 h u noći s četvrtka na petak, a akciju su izveli djelatnici australske Federalne policije, koji su djelovali po nalogu za uhićenje koji je izdao Interpol, objavio je australski list The Australian.

Iako The Australian ne precizira broj policijskih službenika koji su sudjelovali u akciji uhićenja Dragana Vasiljkovića, poznato je da je akcija izvedena u rezidenciji kapetana Dragana u jugozapadnom predgrađu Sydneya, nakon što ga je ovog mjeseca Interpol proglasio međunarodnim bjeguncem.

Vasiljković je uhićen u Sydneyu, daleko od svog doma u Perthu, te je nakon kratkog saslušanja na sudu, gdje mu je odbijen zahtjev za puštanje uz jamčevinu, premješten u najstrože čuvani zatvor. Sudac Allan Moore odredio je da će prvo saslušanje biti održano 27. siječnja, ali Vasiljković se neće osobno pojaviti na sudu, nego će iskaz dati putem video veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik kapetana Dragana, Brad Slowgrove, izrazio je nezadovoljstvo odlukom suda o odbijanju puštanja Vasiljkovića na slobodu uz jamčevinu.

"U cijeloj priči nema ni jedne jedine konkretne činjenice, ali sud je ipak oduzeo slobodu mom klijentu." - ustvrdio je Slowgrove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara