Karamarko: HDZ mi nije nudio fotelju potpredsjednika stranke

Foto: Damjan Tadić / Cropix

"MOJA stranka je MUP. Ne razmišljam o tome hoću li se učlaniti u HDZ. Maksimalno sam posvećen poslu koji radim i vjerujem da policija radi kvalitetne stvari za ovu državu koja uskoro treba ući u Europsku uniju", rekao je Tomislav Karamarko.

Ministar unutarnjih poslova u razgovoru za HTV demantirao je nagađanja da mu je HDZ ponudio fotelju potpredsjednika stranke. "Nismo o tome uopće razgovarali", kaže Karamarko, ali priznaje da ima određene političke ambicije. "Svaki čovjek koji se bavi politikom ima neke ambicije. Moja je ambicija biti koristan za ovu zemlju", kaže Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na kritike da su istrage komunističkih zločina koje je nedavno otvorio zapravo u službi HDZ-ove predizborne kampanje, s obzirom da je vladajuća stranka uvijek bila sklona antikomunističkoj retorici i pozivanju na događaje stare više od 60 godina.

"To nema nikakve veze s kampanjom. Zašto bi mi to radili? Sada odjednom izgleda da je sve što policija radi povezano s kampanjom za izbore. Neki bi valja bili najsretniji kad policija sada jedno godinu dana ne bi ništa radila zato što je izborna godina", kaže Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara