Kardinal Bozanić otputovao u Rim

ZAGREBAČKI nadbiskup, kardinal Josip Bozanić otputovao je večeras u Rim, gdje će sudjelovati na pokopu pape Ivana Pavla II. i radu konklava.

Kardinal Bozanić u Rimu je otputovao po završetku mise zadušnice za Svetog Oca koju je, uz sudjelovanje više od 10 tisuća vjernika, predvodio u zagrebačkoj katedrali.

Na novinarski upit s kojim osjećajem odlazi, nadbiskup je izjavio da odlazi s osjećajem tuge zbog smrti Svetog Oca Ivana Pavla II., ali i s osjećajem ponosa što nam je Bog darovao takvoga Papu.

Želio bih u Rimu predstavljati čitavu Crkvu u hrvatskom narodu, koji je Svetoga Oca zadnjih dana s ljubavlju pratio i iskazao ono što njemu znači Ivan Pavao II. - izjavio je nadbiskup Bozanić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal će najprije sudjelovati na pokopu Svetog Oca, a nakon toga, kazao je, odredit će se početak rada konklava.

"Molimo da Duh sveti nadahne sve koji će sudjelovati u radu konklava. Duboko vjerujem da je Duh sveti pripremio novi dar za Crkvu", istaknuo je kardinal Bozanić, te dodao kako Crkva nije samo ljudskost nego i Božje djelo.

"Mi smo neznačajni, nešto malo činimo, a s druge strane je Bog koji preko ljudi čini velika djela. To će se sigurno očitovati i sada", rekao je na polasku u Rim ispred Nadbiskupskog dvora kardinal Bozanić.

Nadbiskup je u Rim otputovao posebnim zrakoplovom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara