Kardinal Puljić čestitao Božić Patrijarhu Pavlu

NADBISKUP vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je u utorak božićne čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Pavlu i mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, objavila je agencija KTA.

"Radost anđeoske poruke rođenja Kristova dijelim s Vama i s Vašim vjernicima, jer u toj tajni Utjelovljenja i Rođenja Kristova doživljavamo očitovanu Božju ljubav na čemu gradimo međusobno poštovanje i traženje puta vršenja Objavljene ljubavi Božje", navodi se u Puljićevoj poruci patrijarhu Pavlu, uz tradicionalni pozdrav "Mir božji - Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!".

Uz Božićnu čestitku, izražavam dužno poštovanje i naše bratsko zajedništvo u Kristu Gospodinu te iskreno pozdravljam, stoji u božićnoj čestitki kardinala Puljića upućenoj patrijarhu Pavlu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vjeri u Isusovo Utjelovljenje i Rođenje upućujem iskrene čestitke Vama osobno i cijelom Vašem svećenstvu, đakonima i svim pravoslavnim vjernicima u Vašoj mitropoliji", stoji u Puljićevoj čestitki mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju.

Obojici pravoslavnih dužnosnika Puljić je "od srca zahvalio na divnim božićnim čestitkama i željama upućenina katolicima i meni osobno za slavlje Rođenja Kristova po novom kalendaru".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara