Karinskog Srbina ubili radikalni sumještani?

VEČERNJI list donosi zanimljivu informaciju kako među Srbima u Karinu kruži priča o nepoznatu pravoslavnom svećeniku koji je nekoliko dana uoči ubojstva navodno nudio blagoslivljanje kuća i ljudi. Ta se varijanta podudara s pretpostavkom da su svoga sunarodnjaka Dušana Vidića ubili radikalni Srbi kako bi destabilizirali Hrvatsku.

Državnio tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Ivica Buconjić o slučaju ubojstva Dušana Vidića, kaže kako je policija na tijelu ubijenog pronašla DNK tragove koji su poslani na analizu. Zasad je jedino pouzdano utvrđeno da je Vidić ubijen na mjestu na kojem je nađeno njegovo mrtvo tijelo.

Nedavno je Slobodna Dalmacija objavila informaciju dobivenu od anonimnog izvora iz PU zadarske kako policija steže krug oko mogućih počinitelja ubojstva 81-godišnjeg starca, a Buconjić kaže kako se i u tom slučaju proširio krug mogućih motiva ubojstva.

Druga teza ubojstva je da se Dušan Vidić kao major JNA prije 30-ak godina zamjerio nekom od mještana koje su na svetkovini Gospe od Anđela sedamdesetih godina prošlog stoljeća tukli "milicajci oficiri". Karinski gvardijan fra Frane Samodol u tu priču ne vjeruje.

Što se tiče istrage oko dviju eksplozija na širem vukovarskom području, državni tajnik Buconjić rekao je kako je policija obavila brojne razgovore s građanima vukovarskog područja u kojem su nepoznati počinitelji aktivirali dvije eksplozivne naprave, a prema nekim indicijama policija sumnja da su eksplozije posljedica osobnih sukoba.

"Ne možemo isključiti mogućnost da je posrijedi spor oko podjele poljoprivrednog zemljišta. Do sada je bilo više burnih reakcija, protesta i blokada prometnica zbog podjele zemljišta u nekim općinama. I od mještana, Srba iz Trpinje i Borova čuli smo da takvi motivi ne mogu biti isključeni. No, također ne možemo isključiti mogućnost da su eksplozije posljedica etničkih napetosti." - rekao je Buconjić za Večernji list.

Buconjić odlučno demantira tvrdnje da policija prerevno ispituje branitelje i simpatizere HDZ-a koji su ispitivani u sklopu istrage dviju eksplozija, te kaže kako je policija postupala potpuno profesionalno i prema pravilima struke. Državni tajnik smatra da se situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji neće dodatno zakomplicirati, te zahvaljuje onim političarima koji su odmjerenim komentarima popratili incidente u Borovu i Trpinji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara