Karlovac: Hodak zadržan u pritvoru

ZBOG osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo ubojstva Dražen Hodak (1974.) iz Rakovice zadržan je u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke u istrazi, rekao je sudac Istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer.

Po policijskom izvješću u nedjelju u 3,50 sati u gostionici "Kiss" u Grabovcu fizički su se sukobila trojica muškaraca, a jedan od njih, osumnjičeni Hodak, razbio je bocu i smrtonosno ranio Juru Bićanića (1961.) koji je od krvarenja umro na putu do bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi osumnjičenik, Zagrepčanin Drago Palijan (1968.), koji je po kaznenoj prijavi držao rukama Bićanića za gornji dio tijela, danas je pušten iz pritvora, a zabranjeno mu je da napušta boravište. Po Kosijerovim riječima njegova uloga u tom događaju još nije rasvijetljena, a pred istražnim je sucem rekao da je između zavađene dvojice muškaraca stao kako bi ih razdvojio.

Sudac je izjavio da su sudionici tog događaja najprije rekli da je Bićanić "mahao razbijenom bocom, a zatim pao na nju i smrtnonosno se ranio", ali teško ranjeni Bićanić je liječnici koja je stigla na mjesto događaja rekao da je stradao u tučnjavi.

Za sada se zna da je rana na vratu predugačka da bi bila uzrokovana izravnim padom na bocu, rekao je Kosijer, dodavši da je riječ o reznom potezu s leđa te da je spis o tom slučaju danas poslan Županijskom državnom odvjetništvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara