Karlovac: Peticija za uklanjanje štetnog i opasnog otpada

NA SREDIŠNJEM karlovačkom Trgu Matije Gubca Mladež HDZ-a danas je prikupila 290 potpisa na peticiji za uklanjanje, kako se navodi u letku, "2400 tona štetnog i opasnog otpada", koji je gradska tvrtka Čistoća odlagala na Ilovcu od ljeta prošle do ožujka ove godine, "pa je to najveći ekološki izgred u novijoj povijesti grada Karlovca".

Direktor Čistoće Zdravko Marčetić kaže da je na tom odlagalištu 2000 tona tehnološkog otpada koji je analiziran i za koji je na tribini u ožujku rečeno kako se pokazalo da otpad tvornice kože "Pellis" iz Sesvetskog Kraljevca ne sadrži opasne i štetne tvari, nego "bezopasan trovalentni krom".

Međutim jučer je na konferenciji za novinare Ivanka Grčić u ime HDZ-ove Mladeži kazala da su "analize pokazale da je tehnološki otpad iz Sesvetskog Kraljevca opasan i da je Ministarstvo zaštite okoliša u veljači taj otpad proglasilo opasnim i izdalo zabranu daljnjeg odlaganja otpada kožne industrije Duma-koža Pellis". Peticija, rečeno je, ima za cilj "natjerati" vodstvo Grada i gradske Čistoće da s odlagališta komunalnog otpada na Ilovcu ukloni taj tehnološki otpad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marčetić pak kaže da je kožna industrija tradicionalna u Karlovcu, gradu koji "doslovce leži na otpadu kožne industrije u dva protekla stoljeća". Dodao je kako je tehnološki otpad iz Tvornice "Dume kože - Pellis" jedini od svega kožnog otpada odložena u Karlovcu prošao uređaj za pročišćavanje.

(Hina) vhor dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara