Karlovac: Poticana stanogradnja u staroj gradskoj jezgri

ČLANOVI karlovačkog Odbora za revitalizaciju stare gradske jezgre i pomoćnica ministra javnih radova, obnove i graditeljstva Alenka Košiša ČičinŠajin najavili su danas da bi "oružarna" na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu mogla do jeseni 2005. biti obnovljena po modelu POS-a.

Realizacija projekta revitalizacije stare karlovačke jezgre počela je uređenjem jedne vojarne za potrebe karlovačkog Veleučilišta. Danas je za staru vojnu zgradu iz doba Austro-Ugarske, poznatu pod nazivom "oružarna", predstavljeno idejno rješenje s prenamjenom u moderan objekt s 44 stana, 48 garaža, parkom u atriju, te ukupno oko 1400 četvornih metara poslovnog prostora.

Lokali u prizemlju bit će prodani na slobodnom tržištu po tržišnim cijenama, a stanovi na tri gornje etaže, od kojih su neki i do 120 četvornih metara, neće biti skuplji od 910 eura po četvornom metru s 30-godišnjom otplatom bez jamaca, ali će se cijena znati nakon javnog natječaja za izvođače radova.

U iduća će tri mjeseca biti gotov građevinski projekt, možda i građevinska dozvola, a od proljeća gradnja može početi, rekla je Košiša Čičin-Šajin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekla da je danas u općini Draganić, nedaleko od Karlovca, počela sanacija osnovne škole sa sportskom dvoranom vrijedna 6,2 milijuna kuna. Sanacija škole financira se po programu CEB 5 - Vijeća za razvoj Europske unije. Rok za sanaciju je osam mjeseci.

Dodala je da su projekt revitalizacije stare gradske jezgre inicirale gradska i županijska organizacija Hrvatske narodne stranke.

(Hina) vhor ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara