Karlovačka pivovara ponovno počinje s radom, Ministarstvo ukinulo zabranu

DANAS je građevinski inspektor Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izdao odobrenje Karlovačkoj pivovari za ponovni početak radova na izgradnji nove energane, a povukao je i zabranu, što omogućuje nastavak funkcionalne probe sustava za rekuperaciju ugljičnog dioksida. To znači da od danas ponovo započinje proces varenja piva, stoji u priopćenju poslanom iz Karlovačke pivovare.

"Drago nam je što smo dobili dozvolu da ponovo započnemo funkcionalnu probu. To će nam omogućiti da završimo zadnji stadij izgradnje energane te da slijedom toga prođemo finalni tehnički test i nastavimo uobičajeni proces proizvodnje.“ - rekla je Monique Peters, predsjednica Uprave Karlovačke pivovare.

Karlovačka pivovara je istovremeno, kako bi u potpunosti opskrbila svoje kupce u kratkom roku i tijekom predstojeće ljetne sezone, osigurala privremenu potporu u varenju i fermentaciji piva od strane sestrinske kompanije, pivovare Göss iz Austrije, članice Brau Union Austrija. Varenje i fermentacija u pivovari Göss bit će potpuno u skladu s prepoznatljivim standardima kvalitete i originalnim receptima Karlovačke pivovare. Usto, stručnjaci za kvalitetu iz Karlovačke pivovare nadzirat će proces, stoji u priopćenju.

"U međuvremenu, postupili smo u najboljem interesu naših kupaca, potrošača i zaposlenika te smo odlučili privremeno variti i fermentirati u pivovari Göss. Time ćemo osigurati punu opskrbu naših kupaca u najkraćem mogućem roku. Također, to će nam omogućiti kontinuitet opskrbe i dovoljne količine proizvoda za nadolazeću sezonu. Naš je jasan cilj da se u najkraćem mogućem roku svi proizvodni procesi ponovo odvijaju u Karlovcu.“ - rekla je Peters.

Markus Liebl, Predsjednik uprave Brau Union Austrija izjavio je: "Pivovara Göss ima dugu tradiciju koja datira od 1860. godine te izvozi pivo na brojna tržišta. Osigurat ćemo ispunjavanje svih uvjeta kako bi postigli najviše standarde kvalitete i okus na koji su potrošači Karlovačkog navikli“.

I.M.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara