Karlovački list više ne izlazi; redakcija postala dopisništvo Novog lista

DNEVNIK koji je pod imenom Karlovački list izlazio 10 godina kao posebno izdanje riječkog Novog lista za Karlovačku županiju prestao je izlaziti s početkom kolovoza, a redakcija koja ga je stvarala dobila je status karlovačkog dopisništva Novog lista.

Direktor tvrtke Karlovački list d.o.o. Damir Dobrinić kazao je Hini da je Uprava Novog lista, stopostotnog vlasnik Karlovačkog lista, odlučila dosadašnjoj redakciji dati status dopisništva koje sa smanjenim brojem djelatnika treba informativno pokriti Karlovačku županiju.

"To je potez kojim se uz smanjenje troškova zadržavaju tržišne aspiracije nakladnika u Karlovcu, bez da se gubi na informativnost. Štoviše, budući da neće izlaziti kao posebno izdanje, novinarima će se produljiti rokovi za predaju aktualnih dnevnih tekstova i za popodnevne sate, što je do sada bilo moguće uglavnom samo za crnu kroniku", pojasnio je Dobrinić.

Dodao je da je u tijeku "prijenos infrastrukture" s Karlovačkog lista na Novi list, te da će Karlovački list kao društvo s ograničenom odgovornošću biti stavljeno u mirovanje. "Hoće li potom biti otvoren stečajni postupak ili postupak likvidacije za sada još nije odlučeno", rekao je Dobrinić.

Dosadašnji glavni i odgovorni urednik Karlovačkog lista Damir Kundić postao je voditelj Dopisništva u kojem je, osim njega, radni odnos od ukupno 19 zaposlenih zadržalo još četvero novinara, jedan fotoreporter te dvoje komercijalno-administrativnih djelatnika. Šestero novinara, dva fotoreportera i dva grafička urednika dobili su otkaz Ugovora o radu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara