karlovačko poglavarstvo o lokacijama za novo odlagalište otpada

Na današnjoj se sjednici karlovačkoga Gradskog poglavarstva najviše raspravljalo o izvješću o izradbi i donošenju plana zatvaranja starog i gradnji novog odlagališta otpada za koja moguće dvije lokacije još nisu poznate javnosti.

Moguće dvije lokacije novog odlagališta za sada su "strogo čuvana tajna" jer su prošle godine zbog otpora građana otpale dvije predviđene lokacije (Lemić Brdo i Popović Brdo) za koje se zauzimalo bivše gradsko vodstvo i za studije kojih je potrošeno mnogo vremena i novca. Gradonačelnik Božo Joha samo je izjavio da su lokacije udaljene od grada i da blizu njih nema kuća te da će javnost njima biti obaviještena tek kad se i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva složi da je jedna od predloženih dviju lokacija prikladna za gradnju odlagališta.

Buduće se odlagalište ne može graditi bez promjene urbanističkih planova i provedene javne rasprave. Za sada se zna da bi do kraja godine trebali biti gotovi projekti uređenja i zatvaranja sadašnjeg odlagališta i drugi dokumenti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predviđamo da ćemo staro odlagalište na Ilovcu očistiti i zatvoriti za dvije godine, a do tada treba biti gotovo novo odlagalište", kazao je Zdravko Marčetić, direktor gradske tvrtke "Čistoće" koja je nositelj svih poslova.

Rekao je također da će na Ilovcu kad se zatvori dijelom biti prošireno sajmište, izgrađen novi kamionski kolodvor, vulkanizerska radionica, velika kamionska praonica, a predviđeno je i suvremeno odmorište s toplim obrokom, kupaonicama i sličnim sadržajima za vozače kamiona. Vrijednost uređenja i prenamjene ilovačkog odlagališta znat će se do kraja godine do kad je rok za izradbu projekata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara