Kašmir: Dvoje mrtvih u napadu blizu kuće čelnika lokalne vlade

DVOJICA pripadnika indijske sigurnosti ubijena su u petak u napadu islamističkih pobunjenika u blizini kuće čelnika lokalne vlade Kašmira, muftije Mohameda Sayeeda, izjavio je glasnogovornik snaga sigurnosti.

U napadu su lakše ozlijeđena i dvojica fotografa, Rafiq Maqbool iz Associated Pressea i Sayeed Muzaffar iz lokalnog lista Srinagar Times. U petak ujutro u blizini doma muftije Mohameda Sayeeda odjeknule su dvije eksplozije, nakon kojih je izbio požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U trenutku napada Sayeed se nije nalazio u kući, ali su se ondje zatekle njegova supruga, kćerka i dvije unuke. Nitko od njih nije ozlijeđen. Direktor policije u indijskom Kašmiru Gopal Sharma novinarima je kazao kako su dvojica ili trojica islamističkih separatista granatama napala zgradu Pograničnih snaga sigurnosti, pri čemu su poginula dvojica vojnika, a ozlijeđen je jedan časnik.

Napadači su uspjeli pobjeći. U izjavi za televiziju zamjenik premijera i indijski ministar unutarnjih poslova Lal Krishna Advani izjavio je da su za napad odgovorni militanti skupine Al-Mansurain, koji su povezani sa panislamističkom skupinom Lashkar-e-Taiba (osnovanoj u Pakistanu, čije je djelovanje zabranjeno).

Cilj napada pripadnika Al-Mansuraina bio je "Sayeedov dom, no pogreškom je napadnuta druga zgrada", kazao je Gopal Sharma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara