Kava je zdrava, tvrde talijanski znanstvenici

KAVA je zdrava i može pomoći u zaštiti jetre od određenih patoloških promjena, ustvrdili su znanstvenici iz zemlje espressa pobijajući dosadašnje uvriježeno mišljenje da kava šteti.

Znanstvenici koji su sudjelovali na nedavno održanom sastanku u Milanu također su rekli da nekoliko šalica kave dnevno može smanjiti mogućnost pojave nekih vrsta tumora.

Trudnice također nemaju razloga za zabrinutost jer nije otkrivena veza između ispijanja kave i slabog razvoja fetus ili prijevremenog rođenja, tvrde talijanski znanstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zabrinutost zbog negativnih učinaka kave sada je uklonjena", izjavio je talijanski znanstvenik Amleto D'Amicis iz istraživačkog Instituta specijaliziranog za hranu i prehranu (INRAN).

Prema njegovim riječima, kava je bogata antioksidativnim svojstvima i djeluje kao blagi stimulans. Čak može pomoći pri mršavljenju.

Petogodišnja studija o učincima kave kod trudnica, u koju je bilo uključeno oko budućih 3.000 majki, također je pokazala da umjereno uzimanje kave nema negativne učinke na razvoj fetusa.

Stručnjaci koji su nazočili sastanku "kava i zdravlje" u Milanu rekli su međutim da se dnevno ne bi trebalo popiti više od pet šalica espressa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara