Kaznena prijava protiv bivšeg direktora pulske Tržnice

BIVŠI direktor pulskog javnog gradskog poduzeća Tržnica d.o.o. 47-godišnji Mladen Ivančić kazneno je prijavljen zbog zloporabe položaja i ovlasti, zbog toga što je, kako se navodi u prijavi, u doba svog direktorskog mandata dovršenog otkazom ugovora u svibnju 2002. godine, oštetio Tržnicu za, koliko je dosad utvrđeno, 146.088 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković rekao je da je policija na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, kojemu je poduzeće Tržnica podnijelo kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora, tijekom istrage utvrdila da je Ivančić u dva navrata, bez znanja i odobrenja Nadzornog odbora, zaključio police životnog osiguranja u ime Tržnice.

"U prvom je slučaju ugovor zaključen s Croatia osiguranjem te su s računa Tržnice na ime premija u razdoblju od 1. kolovoza 1996. do 1. kolovoza 2001. uplaćene 71.333 kune. Po isteku ugovora, Croatia je 8. kolovoza iste godine na privatni Ivančićev račun uplatila tu svotu uvećanu za dobit od 12.395 kuna, odnosno ukupno 83.728 kuna. U veljači 1997. Ivančić je s Prima osiguranjem na svoje ime zaključio policu životnog osiguranja, a kada bi premije stizale na naplatu, uplatnice je u Službi računovodstva i financija odobravao za isplatu s računa Tržnice. Tako je do početka prosinca 2002. Tržnica Prima osiguranju uplatila 62.359 kuna, da bi osiguravajuća kuća Grawe, pravni sljednik Prime, na Ivančićev račun krajem prosinca iste godine uplatila 57.350 kuna", rekao je na konferenciji za novinare glasnogovornik PU istarske Robert Pavleković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara