Kaznena prijava protiv gradonačelnika Pule

DJELATNICI istarske Policijske uprave kazneno su prijavili pulskog gradonačelnika Luciana Delbianca (policija objavila samo inicijale) i još četvero odgovornih osoba grada Pule zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo nesavjesna rada u službi.

Osumnjičeni su da su Ugovorom o zakupu novog autobusnog kolodvora u Puli s autoprijevoznikom "Brioni d.d." iz Pule oštetili grad Pulu za 1,23 milijarde kuna, istaknuto je na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u PU.

Po riječima načelnika Ureda načelnika PU-a Marka Petkovića istarska je policija u suradnji s općinskim državnim odvjetništvom kriminalističkom obradom utvrdila osnovanu sumnju da su navedeno djelo počinili L. D. (50), D. M.(43), V. K.(54), N. B. (41) i S. G. (46), svi iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neslužbeno se doznaje da je riječ o gradonačelniku Lucianu Delbiancu, te djelatnicima gradske uprave Denisu Marasu, Vinku Knezu, Nevenu Bastijančiću i Sonji Gadžić.

Tijekom obrade utvrđeno je da je u lipnju 2002. D. M. naložio djelatnici Odjela za izgradnju i komunalni sustav, na čelu kojeg je bio, da u tekstu natječaja za davanje u zakup šest autobusnih stajališta i poslovnog prostora od 102,89 metara četvornih na Autobusnom kolodvoru uvrsti odredbu da ponuđač umjesto uplate jamčevine priloži financijske kartice kao dokaz o ulaganju 3,131.691,29 kuna iako je znao da je za određivanje jamčevine po gradskoj odluci o davanju u zakup poslovnih prostora potrebno vještačiti ulaganja prijašnjeg zakupnika.

Po policijskim podatcima D. M. je znao da tvrtka "Brioni" nije u taj prostor uložila navedenu svotu, a Komisija za provedbu natječaja, u kojoj su bili V. K., predsjednik, i N. B. i S. G. kao članovi, prihvatila je 12. kolovoza 2002. ponudu "Briona" iako nije bio priložen dokaz o ulaganjima. Prema tome , kaže policija, D. M. je sastavio ugovor između grada i "Briona" u kojem je konstatirano da je navedena svota uložena i da to pokriva zakupninu za 60 godina zakupa.

Takav je ugovor dostavljen 5. rujna iste godine na potpis L. D. koji je propustio provjeriti valjanost ugovora i potpisao ga oštetivši grad za 1,23 milijarde kuna, navodi policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara