Kaznena prijava protiv graničnog policajca Stjepana Majnovića

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je koprivničkom Općinskom sudu optužni prijedlog protiv graničnog policajca Stjepana Majnovića, radi počinjenja kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela, izvijestio je danas Općinski državni odvjetnik Krunoslav Kunštić.

Državni odvjetnik ističe da su prikupljena dokumentacija te rezultati kriminalističke obrade i provedenih vještačenja u Centru za kriminalistička vještačenja MUP-a - Općinskom državnom odvjetništvu dali dovoljno osnova za zaključak da nije istinita prijava graničnog policajca Majnovića o napadu i pucanju na njega puškom od strane nepoznatih osoba.

Naime, iz prikupljenih podataka zaključuje se da se radilo o samoranjavanju hicem ispaljenim iz Majnovićeva službenog pištolja, navodi Kunštić.

Općinski državni odvjetnik ističe da će naravno konačnu odluku o ovom predmetu, nakon provedenog postupka, donijeti nadležni sud, a to je Općinski sud u Koprivnici.

Koprivnička policija izvijestila je 9. ožujka - nakon dva dana potrage za dvojicom muškaraca koji su navodno napali te ranili graničnog policajca Majnovića na rijeci Dravi, kod hrvatsko-mađarske granice - da se policajac sam ranio neopreznu rukujući pištoljem, nakon čega je lagao o napadu nepoznatih muškaraca u maskirnim uniformama.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara