Kaznene prijave protiv odgovornih za nesreću u Brodosplitu

NAKON kriminalističke obrade zbog radne nesreće pada dizalice u Brodosplitu 4. prosinca, kada je jedan radnik poginuo, PU splitskodalmatinska podnijela je kaznene prijave protiv dviju odgovornih osoba kooperantskih tvrtaka "Cios" i "Major i partneri", zaduženih za uklanjanje te dizalice.

Kazneno su prijavljeni Dragan Jurčević (47) iz Rogoznice, zaposlenik "Ciosa", i Marko Ćorić (53) iz Zagreba, zaposlen u "Majoru i partnerima", zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo teškog ugrožavanja opće sigurnosti u vezi s oštećenja zaštitnih naprava na radu, izvijestila je policija navodeći samo inicijale prijavljenih.

Kaznene prijave podnesene su redovnim putem, što znači da ih se neće pritvoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nesreća se dogodila u subotu, 4. prosinca, oko 13,30 sati, kada se dizalica sama urušila tijekom priprema za njezino miniranje.

Dijelovi konstrukcije pali su na Joška Cigića (34) iz Pakova Sela, koji je preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda.

U nesreći je ozlijeđen i prijavljeni Marko Ćorić, koji je dizalicu pripremao za miniranje. Spasio se skokom s tri do četiri metra visine, a zadobio je prijelom lakta te uganuće lijevog skočnog zgloba i desnog koljena.

Do sada je, kako se doznaje, očevidom i istragom utvrđeno da su nosači oko dvije stotine tona teške dizalice najvjerojatnije bili prepiljeni više nego što je to bilo potrebno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara